Servicii Religioase

TAINA SPOVEDANIEI

De obicei in timpul posturilor sunt trei sau patru zile pe saptamana in care se poate merge la marturisit! In perioada de pandemie, spovedania se face doar cu programare prealabila pe calendarul din acest LINK.

BOTEZURI SI CUNUNII

De regula Botezurile si Cununiile se oficiaba in biserica parohiala, in zilele dinafara Posturilor de peste an, in zile de Sambata sau Duminica. Se fac exceptii doar pentru Botezurile de urgenta, cand copilul este bolnav sau nascut prematur!

Programarile se fac din timp, cu preotul paroh (vezi pagina de contacte)! Se stabileste o data cand preotul paroh ii va intalni la biserica pe parintii copilului si pe viitorii nasi – respectiv pe miri si pe nasii de cununie – ┬ási va instrui pe fiecare, dupa caz, despre pasii care trebuie parcursi in vederea realizarii unei pregatiri pentru participarea la Sfanta Taina care urmeaza sa fie administrata!

SFESTANIA – RUGACIUNEA PENTRU BINECUVANTAREA CASEI

Pentru rugaciunile de binecuvantarea casei preotul care a slujit duminica Sfanta Liturghie poate sa vina in casele credinciosilor! Si credinciosii care il cheama pe preot in casele lor se cade ca in prealabil sa se spovedeasca si sa participe la Sfanta Liturghie si cu binecuvantarea preotului chiar sa se impartaseasca!

IMPARTASIREA BOLNAVILOR IN SPITAL SAU ACASA

Pentru cazul in care un bolnav nu se poate deplasa la biserica si isi doreste sa se spovedeasca si impartaseasca, va rugam sa contactati la telefon sau la personal la biserica pe preotul paroh si o sa aranjati o vizita la spital sau la casa unde se afla cel  care boleste!

MAMELE CARE AU NASCUT DE CURAND

RUGACIUNEA DE 8 ZILE ( de iesire din casa ) dupa nastere si rugaciunea de PUNEREA NUMELUI si RUGACIUNEA DE 40 ZILE se citesc in functie de programul preotului si de disponibilitatea familiei, fie la biserica, fie in casa noului nascut sau la maternitate!

Incercati, va rog, sa luati legatura cu preotul paroh, chiar inainte de nasterea copilului, eventual pentru sfintirea apei si binecuvantarea casei inainte de nasterea copilului si venirea lui acasa de la spital!